27. maaliskuuta 2010

Rv 7+3, 15.3.2010


Säntäsimme kunnon hysteeristen vanhempien lailla ekaan ultraan yksityiselle, koska sain ajan julkisella puolella vasta 12.4. Oli hyvää syytä epäillä, että raskaus olisi silloin ollut jo viikolla 21 - kun ensimmäinen ultra tulisi olla n. viikolla 10-12. Tällöin myös esim. varsinainen aborttiraja olisi jo ylitetty.
No, s'oli sitten vasta rv 8 :) Olin pettynyt, koska A. odottaminen on tuskastuttavaa, B. mitä pidemmällä raskaus, sen varmempaa on ettei se mene kesken, C. toivoin parin liikakilon syyn olevan tässä <:D Toisaalta nyt ei ole menettänyt alun kehitysvaiheiden seurantaa.
Topakan lääkäritädin monitorissa näkyi pieni keilamainen hahmo, jonka koosta n. puolet oli sykkivää sydäntä. Ihan totta, että sen jälkeen otus realisoitui todellisemmaksi. Oli helpotus saada tietää; että "siellä on jotain elävää", se on siellä missä pitääkin (eikä esim. munanjohtimessa), kuinka monta niitä on ja kuinka pitkällä raskaus on. Moni huoli nousi harteilta, ja uskoni tuon määrätietoisen pienen sydämenalun sykkeeseen on horjumaton.

* * *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti